Kluvhult

Kluvhult

Om Kluvhult

På Kluvhult bedriver vi småskaligt skogsbruk och Natur och djurunderstödd Rehabilitering.
Vi erbjuder Naturunderstödd Rehabilitering, Friskvård och Hästunderstödd terapi.
För mera information kontakta Britt-Marie: 076 20 80 101

Erfarenhet

Britt-MariePosted by Britt-Marie Bjerre 20 Sep, 2017 22:27
Jag har lång erfarenhet av att arbeta både med människor och hästar, i sjukvård, psykiatri, friskvård, naturunderstödd rehabilitering och hästunderstödd terapi.

Att uppleva och njuta av naturen, umgås med hästarna ger mig glädje och tillfredställelse varje dag. För mig är trädgårdsarbete, odling och skörd "ren" terapi smileysom oxå ger något gott att äta.

Mitt CV


  • Comments(0)//www.kluvhult.se/#post178

Balance in Movement

Britt-MariePosted by Britt-Marie Bjerre 17 Aug, 2014 19:27
Den 7-12 Augusti var jag på B och C kurs för Susanne von Dietze-Pollak på Göteborgs Handikappridklubb. Teori och praktiska övningar i en bra blandning. God mat och trevliga kursare som delade med sig av sina erfarenheter. Susanne är fantastisk på att undervisa och dela med sig av sin stora erfarenhet. Riktigt bra och utvecklande kurs.

  • Comments(0)//www.kluvhult.se/#post158

Terapeutisk ridning

Britt-MariePosted by Britt-Marie Bjerre 18 Sep, 2013 22:50
I juli gick jag A kursen för Susanne von Dietze Pollak på Göteborgs Handicap Ridklubb utanför Kungälv. En fantastisk kurs med både teori och praktiska övningar på hästryggen. Jag lärde mig mycket om hur man kan få en positiv påverkan från hästkroppen till människokroppen, många spännande övningar. En möjlighet att utvecklas både fysiskt och psykiskt. Det var spännande att se Susanne arbeta med olika ryttare och hur de plötsligt kunde. Roligt och inspirerade. Tack för en trevlig och innehållsrik kurs.
smiley

  • Comments(0)//www.kluvhult.se/#post139

Kurs

Britt-MariePosted by Britt-Marie Bjerre 01 Apr, 2012 22:38
Jag fortsätter med att gå på kurs. Användning av häst i vård och socialt arbete II 15p. Det är många och intressanta böcker som skall läsas och lite praktiska övningar blir det också. Det är riktigt kul att åka buss med min kurskamrat Christina t o r Malmö. Vi hinner snacka mycket...

  • Comments(0)//www.kluvhult.se/#post114

Mera kurs

Britt-MariePosted by Britt-Marie Bjerre 24 Sep, 2011 05:07
På måndag skall jag till Malmö. Har börjat på en kurs Att använda hästen i vård och socialt arbete. Det kommer att bli intressant och roligt. Kul att lära mer om detta och träffa de andra som går kursen.

  • Comments(0)//www.kluvhult.se/#post110

Kurs i Linköping

Britt-MariePosted by Britt-Marie Bjerre 24 Sep, 2011 05:01
Jag har varit på grundkurs i Dbt- Dialektisk beteendeterapi. Det var en jättebra kurs med mycket medveten närvaro och andra färdigheter som vi fick öva på. Linköping är en trevlig stad med mycket cyklister som kommer i full fart utan hjälm. Stort tack till jobbet för att jag fick gå denna kurs.

  • Comments(0)//www.kluvhult.se/#post109

Tjänstledig för studier

Britt-MariePosted by Britt-Marie Bjerre 25 Jan, 2008 20:13

Jag hade turen att komma in på båda kurserna som jag sökte (för sent) i november. Jag har fått ledigt från 1 februari till 15 juni. Det blir skönt med en paus från arbetet och skönt att få läsa. Jag läser 15 p Hälsofrämjande arbete på arbetsplatser på Högskolan i Kristianstad och 15 p introduktionskurs i Trädgårdsterapi i Alnarp.

Det är många intressanta böcker som skall läsas och så planerar jag att rida mer. Liberty skall ju tränas upp han är ju 5 år och behöver ridas regelbundet.

  • Comments(0)//www.kluvhult.se/#post38

Pilflätning

Britt-MariePosted by Britt-Marie Bjerre 03 Jan, 2008 17:35

Då jag skördat pilen och ställt den till tork i stallet. Tänkte jag att det kunde vara kul att fläta lite när jag var långledig över jul. Förra årets skörd blev hopsamlad, katterna hade lek med den och spridit ut den, och lagd i blöt. Började med att fläta ett stativ med kimmning. Linnea började att fläta på ett fågelhus men tröttnade och så jag gjorde det klart. Jag gjorde också ett "Japanskt fat" som jag tänker skicka till Kerstin i Luleå. Det var riktigt kul att fläta och jag har lite pil kvar så jag tänker göra en vedkorg. Poul har gjort en mall och jag har varit ute och hämtat hasselkäppar till stomme.

  • Comments(0)//www.kluvhult.se/#post37