Kluvhult

Kluvhult

Om Kluvhult

På Kluvhult bedriver vi småskaligt skogsbruk och Natur och djurunderstödd Rehabilitering.
Vi erbjuder Naturunderstödd Rehabilitering, Friskvård och Hästunderstödd terapi.
För mera information kontakta Britt-Marie: 076 20 80 101

Liberty

Hästarna / HestenePosted by Britt-Marie Bjerre 04 Jun, 2010 05:42

Den 13 maj åkte vi till Revinge för terränghoppning. Det gick riktigt bra när Liberty sett sig omkring och slappnat av. Tänkte att vi kanske skulle starta fälttävlan... Ted V som höll i träningen tyckte absolut att vi skulle det. Vi åkte på träning igen 22 maj i Dagstorp. Det gick också bra när Liberty tittat på allt hoppade han bra. Vi bestämde oss för att starta 30 maj i Dagstorp 90 cm. Det är så häftigt att rida fälttävlan igen. Jag kände mig som då jag red för 10-15 år sedan och det var härligt, rena föryngringskuren.

Liberty har bara tävlat i hoppning tidigare så det var nytt med dressyren. Det gick över förväntan 59,9%. Liberty var spänd och rädd för dommaren som satt i ett hål i väggen. Dommarkommentaren "Pampig häst som för dagen var något spänd och öppen i sin form". Banhoppningen gick bra och felfritt. Efter en hel del fika med Marie T som hade kört ända från Åskloster för att vara med om debuten, blev det äntligen dags för terrängen. Vi fick ett stopp på första hindret men sedan gick han felfritt. Det var ju mycket att titta på mycket folk på banan så det var lite svårt för Liberty att fokusera på hindren. Vi kom ialla fall runt och slutade på 24 plats av 35 starter. Det känndes riktigt bra med tanke på hur rädd Liberty är för det mesta.

Tack Marie för trevligt sällskap, muffins, den smarta kniven och all hjälp. Tack Monia för att du ryckt manen så han kunde få fina knoppar. Tack Poul för utrustningen.

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Marie 08 Jun, 2010 10:22

Tänk att det blev några kort ändå, ni måste ha bearbetat dem i något fotoprogram? Fotografen var verkligen inte på topp, Liberty är förvisso inte enkel, det är inte lätt att beräkna när han ska vara över hindret om man säger så, men det är ändå trevligt att se dem bakifrån...... Då är de iallafall på rätt väg :)